Díl 2.: Buňka C H Cell

Nápad jsme měli, vývojáře taky, vyhrnuli jsme rukávy a dali se do práce. Vzhledem k tomu, že většina našich pracovišť byla mimo centrálu, někde na zelené louce, potřebovali jsme zařízení, které bude samostatně fungující, bez zdroje. Taky by bylo fajn, kdybychom mohli organizovaně skladovat drobné nářadí a klíče od pracovních strojů, říkali jsme si. Proč pořád máme dohledávat vrtačku nebo řešit předávání klíčů na předním kole pod blatníkem?

Buňka. To je ono! Rychle jsme vyhodnotili, že je to pro nás absolutní ideál. Ale musí být chytrá… Takže jsme ji vyrobili. Uvnitř byla malá centrála, prostor pro skladování, nahoře solární panely, meteostanice a kamerový sloup. Tak jsme zabili ne dvě mouchy, ale hned několik, jednou ranou. Vymysleli jsme, jak buňku jednoduše na pracoviště dopravíme a začali testovat. Chytrost jí dal software, na kterém jsme už nějakou dobu pracovali.

Buňka sama uměla vysunout kamerový sloup a monitorovat pracoviště. V případě vniknutí narušitele na chráněné území sama aktivovala reproduktor, který narušiteli oznámil, že je někde, kde nemá co dělat, s výzvou o opuštění tohoto prostoru.

Také sledovala počasí na konkrétním místě, což bylo velmi praktické třeba při mrazech a odchylkách teplot. Věděli jsme, že na centrále bychom mohli v klidu betonovat, ale na daném pracovišti už by to hraničilo s rizikem kvality práce, což jsme rozhodně neriskovali.

Nářadí jsme opatřili QR kódy a software nám přesně ukázal, kdo si kdy nářadí nafasoval, takže jsme časem i Frantu naučili vracet všechno včas :-). Navíc jsme mohli sledovat opotřebení nástrojů, což bylo skvělé při kalkulaci projektu a také pro plánování nákupu dalších zařízení.

Do buňky se dalo vstoupit po načtení karty každého pracovníka, který k tomu měl oprávnění. Ještě jí ale chybělo jméno, a tak jsme ji tenkrát pojmenovali C H Cell. Jak nám to všechno fungovalo, a to jsme se u některých věcí rozhodně trápili, to zase ne že ne, už nás svrběly ruce a napadala spousta věcí, které by mohly ušetřit čas a práci lidem, tak jsme ve vývoji pokračovali dál...

Mobilní aplikace

Vždy a všude přímo ve vašich rukách. Dostupná 24/7/365

Nezávazná poptávka

Vaše představa o realizaci

Odesláním formuláře souhlasím, aby společnost CH-System s.r.o. jako správce zpracovávala moje osobní údaje v rozsahu uvedeném v tomto formuláři za účelem zodpovězení dotazu.